Treceți la conținutul principal

B.G.S., o politie paralela, care le aduce fratilor Bogdan si George Oprea profituri de 30.000.000 de euro pe an!

Una dintre afacerile care l-au dus pe anonimul Bogdan Oprea de la un simplu bodyguard la poziţia de milionar în topul Forbes este şmecheria B.G.S.. Fondată în 1994, cu două bîte şi cîţiva dolari împrumutaţi, B.G.S. a ajuns să le aducă lui Bogdan Oprea şi fratelui său, George Oprea, un profit de 30 de milioane de euro anual, pe timp de criză! Dacă pînă în 2004, afacerea B.G.S. putea fi considerată una normală, nediferenţiindu-se cu nimic de celelalte, cu acelaşi obiect de activitate, după 2004 aceasta a explodat. La baza lansării în învîrtelile cu bani mulţi au stat numeroasele contracte pe care B.G.S. le-a cîştigat cu statul sau  cu autorităţile locale, pentru paza unor obiective. De la parcuri şi grădini publice, pînă la sisteme de irigaţii, autostrăzi, stadioane, spitale sau pieţe, B.G.S. nu a lăsat să îi scape aproape nimic. Surse din cadrul acestui sistem al firmelor de pază şi protecţie ne-au dezvăluit  că „boom“- ul B.G.S. s-a bazat pe relaţia  foarte strînsă pe care Bogdan Oprea o are cu Adriean Videanu, care l-a băgat pe uşa afacerilor cu statul sau cu primăriile pedeliste.
Un exemplu elocvent, pentru modul în care B.G.S. cîştigă pe bandă rulantă licitaţiile cu obiect „paza parcurilor“, este matrapazlîcul patronat de Liviu Negoiţă în Sectorul 3 al Capitalei. Desfăşurată în luna aprilie, licitaţia pentru paza parcurilor din Sectorul 3 (prin condiţiile impuse în caietul de sarcini, respectiv dotarea firmei de pază cu serviciu de ambulanţă şi acţiune în caz de calamităţi naturale, inclusiv cu ATV!) a restrîns cercul firmelor declarate eligibile la una singură: B.G.S. Firma, considerată una „de casă“ a primarului Negoiţă, a obţinut contracte şi în ultimii 4 ani pentru supravegherea şcolilor, a spitalelor şi a altor instituţii publice, unele chiar fără licitaţie.

Potrivit anunţului de licitaţie, pentru paza parcurilor Al. I. Cuza, Titan, Titanii, Pantelimon şi Gh. Petraşcu din Sectorul 3,  Direcţia Parcurilor din subordinea primarului PDL  plăteşte la B.G.S. 1,53 milioane lei noi, timp de 8 luni, în condiţiile în care în atribuţiile Poliţiei Locale – instituţie aflată tot sub tutela Consiliului Local Sector 3 - intră şi supravegherea spaţiilor publice, aşa cum sînt parcurile. Acest modus operandi e copiat la mai toate licitaţiile patronate de primari apropiaţi PDL, inclusiv la Sectorul 2, la generalul făcut la apelul bocancilor, Neculai Onţanu. Atît de influent a devenit Bogdan Oprea, „jupînul B.G.S.“, aşa cum este poreclit, încît partea de prestări servicii de urgenţă, din controversata Lege a sănătăţii, a fost modificată, pentru a permite firmei B.G.S. şi încă uneia să presteze  astfel de activităţi, prin divizia de sănătate, plătite direct de la stat. Afacerea este una la care Bogdan Oprea nu a renunţat, pentru că, de-a lungul timpului, a investit mulţi bani în cîteva zeci de Salvări. Fiindcă pe piaţa liberă nu au clientelă, aceşti paraziţi abia aşteaptă să ia bani de la Ministerul Sănătăţii, chiar dacă Salvările respective vor face concurenţă sistemului de urgenţă de stat deja existent. În orice caz, prin cei peste 4.500 de angajaţi, acest B.G.S. (adică Bogdan George - Security) a devenit o „poliţie paralelă“, total în afara Legii, care va fi desfiinţată.

 

(www.ziarultricolorul.ro)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Revoluţia Română: În ce a constat „dizidenţa” neo-kominterniştilor loviluţiei din 1989? Partea a III-a

Existenţa a două milioane de etnici maghiari pe teritoriul României şi a faptului că, odată cu absolvirea unei forme de învăţămînt, unii etnici maghiari au primit repartiţii şi s-au stabilit în zone cu populaţie majoritar românească, a constituit un avantaj al AVO în faţa serviciilor de informaţii occidentale. Dosarele Direcţiei a IV-a de contraspionaj militar românesc Corbi I şi II au vizat reţeaua KGB şi GRU angrenată în spionaj în favoarea URSS şi înlăturarea lui Ceauşescu de la putere. Reţeaua a fost alcătuită prioritar din kominternişti români care făcuseră studiile în URSS cu diverse specializări, inclusiv militar. Obiectul dosarelor fiind generalii Ion Ioniţă, Nicolae Militaru, Istvan Kostyal, Ioan Şerb, comandorii Radu Nicolae şi Cico Dumitrescu şi alţii. Oarecum tangenţial şi legăturile lor politice din activul PCR precum Gheorghe Apostol, Ion Iliescu şi alţii. Din rapoartele contraspionajului militar reiese că dorinţele membrilor acestui grup

Plamanii Capitalei, mancati de TBC-ul banilor - de Andrei A. Dobrogea (Gardianul)

Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, de vina fiind si VIP-urile care defriseaza in voie padurile adiacente. Miercurea trecuta, in Bucuresti era mai cald decåt in Nairobi, capitala Kenyei, sau decåt in Yaounde, capitala Camerunului. Principalul motiv care a dus la incalzirea globala il reprezinta defrisarile de paduri si schimbarea destinatiilor spatiilor verzi. Iar stoparea defrisarilor reprezinta cea mai facila metoda de a reduce procesul de incalzire globala. Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, cu praf, cu noxe, singurul antidot fiind oxigenul vegetatieiIn Bucuresti s-au taiat un milion de copaci si inca alte doua milioane in padurile din afara Capitalei. A ramas 25% din suprafata acoperita de arbori in 1989. S-a taiat fara mila, s-au facut case, banci, magazine pe locul unde ar trebui sa fie arbori. Ilegalitatile de acest gen sunt si au fost determinate de activitatea unor functionari corupti din Ministerul Agriculturii care emit aprobari de scoatere