Treceți la conținutul principal

Romanii se inghesuie la biserica din disperare - sondaj

Romanii care se inghesuie la biserica, ori de cate ori este vreo sarbatoare mare, fac acest lucru din disperare, considera cititorii Ziare.com care au raspuns la un sondaj pe aceasta tema.
Astfel, 45,17% dintre cei care au raspuns la intrebarea "De ce se inghesuie romanii la biserica?" au spus ca din disperare, 26,41% pentru salvarea sufletului, iar 20,11% au considerat ca romanii vin in numar mare in lacasurile de cult din fanatism religios.

8,31% dintre cei care au participat la sondaj au raspuns "Nu stiu/nu ma intereseaza".

Sondajul a avut loc in perioada 20 - 27 aprilie, iar la el au participat 5.081 cititori Ziare.com.

De ce se inghesuie romanii la biserica? - Sondaj Ziare.com

O fi de vina distanta si diferenta de mentalitate intre generatii, dar simtamantul religios al romanilor nu are nicio limita, iar spiritualitatea tipic romaneasca are pentru omul modern, in special in zi de sarbatoare, iz de tamaie.

Nu exista zi bifata c-o cruce-n calendar, biserica noua, moaste de pupat ori apa sfintita de pus in bidoane, unde romanii sa nu se calce, pios, in picioare.

La fiecare sarbatoare, habotnicii stau ore-n sir la coada, facandu-si fatalist cruce cat asteapta sa pupe vreo racla sfanta. Chiar daca racla e acolo tot anul ori chiar daca sfantul sta imprastiat cu o mana in est si alta in vest. La propriu, pentru ca moastele-s imprastiate prin toata lumea. 

(www.ziare.com)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Plamanii Capitalei, mancati de TBC-ul banilor - de Andrei A. Dobrogea (Gardianul)

Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, de vina fiind si VIP-urile care defriseaza in voie padurile adiacente. Miercurea trecuta, in Bucuresti era mai cald decåt in Nairobi, capitala Kenyei, sau decåt in Yaounde, capitala Camerunului. Principalul motiv care a dus la incalzirea globala il reprezinta defrisarile de paduri si schimbarea destinatiilor spatiilor verzi. Iar stoparea defrisarilor reprezinta cea mai facila metoda de a reduce procesul de incalzire globala. Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, cu praf, cu noxe, singurul antidot fiind oxigenul vegetatieiIn Bucuresti s-au taiat un milion de copaci si inca alte doua milioane in padurile din afara Capitalei. A ramas 25% din suprafata acoperita de arbori in 1989. S-a taiat fara mila, s-au facut case, banci, magazine pe locul unde ar trebui sa fie arbori. Ilegalitatile de acest gen sunt si au fost determinate de activitatea unor functionari corupti din Ministerul Agriculturii care emit aprobari de scoatere...

B.G.S., o politie paralela, care le aduce fratilor Bogdan si George Oprea profituri de 30.000.000 de euro pe an!

Una dintre afacerile care l-au dus pe anonimul Bogdan Oprea de la un simplu bodyguard la poziţia de milionar în topul Forbes este şmecheria B.G.S.. Fondată în 1994, cu două bîte şi cîţiva dolari împrumutaţi, B.G.S. a ajuns să le aducă lui Bogdan Oprea şi fratelui său, George Oprea, un profit de 30 de milioane de euro anual, pe timp de criză! Dacă pînă în 2004, afacerea B.G.S. putea fi considerată una normală, nediferenţiindu-se cu nimic de celelalte, cu acelaşi obiect de activitate, după 2004 aceasta a explodat. La baza lansării în învîrtelile cu bani mulţi au stat numeroasele contracte pe care B.G.S. le-a cîştigat cu statul sau  cu autorităţile locale, pentru paza unor obiective. De la parcuri şi grădini publice, pînă la sisteme de irigaţii, autostrăzi, stadioane, spitale sau pieţe, B.G.S. nu a lăsat să îi scape aproape nimic. Surse din cadrul acestui sistem al firmelor de pază şi protecţie ne-au dezvăluit  că „boom“- ul B.G.S. s-a bazat pe relaţia  foart...

Votul e cea mai profitabila investitie

  Pentru partidele de la Putere, corectitudinea alegerilor si democratizarea institutiilor statului de drept nu constituie o prioritate. Cam asta rezulta din analiza discursului lor politic recent. Or fara o reforma electorala clara, Romania va organiza niste alegeri absolut inutile. De demonstrat. Asocierea intre politicieni si afaceristi, veche de cand lumea, nu e brand romanesc. Accesul celor bogati la putere s-a facut pretutindeni prin mijlocirea alesilor si a functionarilor de stat corupti. Aceleasi lucruri se petrec si in democratiile consacrate, evident, intr-o masura mult mai mica decat in tarile unde Justitia nu-si (poate) face datoria. Singurele diferente constau probabil in dimensiunile business-ului si tragismul consecintelor. Votul nostru si averile lor Afirmatiile de mai sus pleaca de la o observatie verificata: in Romania principalele averi provin din afaceri cu statul, din tunuri date bugetelor nationale, locale sau sectoriale, adica ale ordonatorilor secunda...